Forfattere og bidragsytere


Lars-Jørgen Natvik (f. 1972) er fra Os i Hordaland. Han har vært en ivrig sommerfuglentusiast i mange år, og dyrker interessen både på hjemstedet, i Sognetraktene der han har sin fritidsbolig og ellers når sjansen byr seg. Forkjærligheten for sommerfugler har sin bakgrunn i en generell interesse for natur og friluftsliv, som for femten år siden ble spisset mot denne mangfoldige og spennende gruppen insekter. Natvik er utdannet oseanograf, og har en doktorgrad i anvendt matematikk fra Nansen Senteret/UiB. Han jobber til daglig i Statoil som disiplinleder for reservoarteknologi på Gullfaksfeltet. Som for mange andre av dagens insektentusiaster, er han opptatt av å bevare sommerfuglene og deres leveområder for fremtiden.

Leif Aarvik (f. 1954) har skrevet forordet til boka. Aarvik er samlingsansvarlig for sommerfugler ved Naturhistorisk museum i Oslo, og er en av landets mest fremtredende sommerfugleksperter. Han har utgitt tallrike publikasjoner, og er blant annet en av forfatterne til den kritikerroste håndboka «Norges sommerfugler» utgitt i 2009.

Fotografier: Frode Falkenberg, Alf Tore Mjøs, Lars-Jørgen Natvik, Jan Erik Røer, Kristine Hagen Natvik, Vegard Bunes, Svein Bekkum, Kjell Mjølsnes, Åke Lindelöw, Leif Aarvik, Trond Rian og Bjarte Knudsen (forsidefoto).

Redaktør og formgiver: Bjørn Olav Tveit.

Grafiske illustrasjoner: Lars-Jørgen Natvik.

Forlag: Ørn Forlag Forlagslogo thumbnail

Trykk: Livonia Print.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *