Barnefamilier


Sommerfugljakt er gøy!

Å gjøre turopplevelsen til noe morsomt og spennende er viktig for barns motivasjon. En sommerfuglhåv er med sitt enkle konsept et perfekt redskap for økt turglede hos barn, og jakten gir både utløp for energi og mange spennende oppdagelser undervegs. Det er også lærerikt å ta disse vakre dyrene i nærmere øyesyn for å oppdage at det faktisk finnes enormt mange ulike typer av dem.

På hytta liker vi gjerne å koble ut med aktiviteter vi ikke holder på med i hverdagen. Mange av oss liker å observere naturmangfoldet nettopp på fritidsstedet, og gjerne som del av turer i skog og mark. For barnefamilier er tiden på hytta nettopp en mulighet til å gjøre felles aktiviteter, og vi voksne liker gjerne å oppfordre til uteaktiviteter når vi nå endelig har tid og mulighet. Å sette opp en sommerfuglfelle basert på lys er morsomt og ikke minst lærerikt for både stor og små. Dette er både svært enkelt og lite tidkrevende å gjennomføre,  samtidig som lokkemetoden er ekstremt effektiv. For barn vil dette være enormt spennende, og spesielt om de får være jegere med håv rundt fella i stummende kveldsmørke. For en femåring kan dette virkelig være sommerens høydepunkt! Det kan også være artig å gjøre det til en morgenrutine å sjekke fangsten i fellesskap. Da kan sommerfuglene enten bare betraktes og slippes løs, eller barna kan få fotografere eller preparere dem for å lage en egen samling. Å klekke frem sommerfugllarver er også et spennende prosjekt!

Opplev og utforsk sommerfugler er den utradisjonelle sommerfuglboka som viser hvordan vi selv kan studere sommerfuglene i naturen. Her får vi innblikk i mange spennende metoder for lokking og fangst, alt fra sommerfugljakt med håv til ulike former for lokking med diverse eventyrblandinger, duftlokking og lysfangst. For naturinteresserte familier vil det være mange tips til lavterskelaktiviteter som kan utforskes både på dagtid og i kveldsmørke, og som utvilsomt vil gi spennende naturopplevelser både for store og små! At dette fordrer fysisk aktivitet så vel som å bidra til å gi økt interesse for natur, er positive bieffekter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *