Opplev sommerfuglenes fantastiske verden


Stor snabelsvermer Deilephila elpenor.

Stor snabelsvermer Deilephila elpenor.

Selv om sommerfuglene er en artsrik gruppe også i Norge, er denne delen av faunaen likevel skjult for de fleste av oss. For å kunne oppleve dette store og spennende mangfoldet trenger vi veiledning, og i jungelen av sommerfugllitteratur er Opplev og utforsk sommerfugler den utradisjonelle boka som nettopp viser vei inn i sommerfuglenes fantastiske rike. Her får du innblikk i mange spennende metoder for lokking og fangst, alt fra sommerfugljakt med håv til ulike former for lokking med diverse vidunderblandinger, duftlokking og lysfangst. Alt blir beskrevet med en detaljrikdom vi ikke tidligere har sett i noen norsk bok, og dermed vil enhver naturinteressert nå kunne studere i denne dyregruppens utrolige mangfold, skjønnhet og spennende og overraskende egenskaper.

Noen smakebiter:

 • Du får vite hvordan du kan oppleve sommerfugler som del av vanlige turer i skog og mark.
 • En lysfelle kan fange flere hundre arter av nattsommerfugler fra en helt vanlig norsk hage! Boka er veiviser.
 • Lokking med sukker, øl og vin er både enkelt og spennende.Her gis oppskriftene og beskrivelsen for fremgangsmåten i felt.
 • Hva med å klekke frem egne larver, for eksempel sammen med barna? Boka oppsummerer hva som er viktig for å lykkes.
 • Sommerfuglhagen – her gis tipsene til hvordan du går frem for å skape en levende og vakker hage med blomsterprakt og sommerfugler.
 • DSC_0023 fixMange drømmer om å bygge opp en egen sommerfuglsamling. Her gis alle detaljer, enten du vil lage en digital bildesamling eller en fysisk samling av preparerte sommerfugler. Både prepareringsteknikken, artsbestemmelsen og aspekter rundt lagring er utførlig beskrevet.
 • Hva er sommerfuglenes viktigste egenskaper og hvilke arter har vi i Norge? Boka gir et detaljert innblikk i sommerfuglenes fantastiske verden, og du får god oversikt over vår egen sommerfuglfauna og den enorme variasjon vi har i størrelse, form og fargeprakt.
 • Og mye, mye mer…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Opplev sommerfuglenes fantastiske verden

 • Martin Vold

  Hei! Dette var en kjempespennende bok! Masse gode ideer – har selv kjøpt en lysfelle som jeg bruker på hytta. Veldig artig og spennende – De to sønnene mine har fått helt dilla! Ville bare si at jeg anbefaler boka på det varmeste! Veldig inspirerende bok!

  Mvh
  Martin