Hyttefolk


Smalkantet humlesvermer Hemaris tityus.

På hytta liker vi gjerne å koble ut med aktiviteter vi ikke holder på med i hverdagen. Mange av oss liker å observere naturmangfoldet nettopp på fritidsstedet, og gjerne som del av turer i skog og mark. For barnefamilier er tiden på hytta nettopp en mulighet til å gjøre felles aktiviteter, og vi voksne liker gjerne å oppfordre til naturinteresse og turglede når vi nå endelig har tid og mulighet. Å oppleve artsmangfoldet rundt hytta gir økt naturglede både for store og små, og det finnes mange spennende lavterskelaktiviteter som kan gi overraskende oppdagelser.

Å gå på sommerfugljakt er både morsomt og spennende. Ikke bare er jakten i seg selv adrenalinfremkallende, men det er også lærerikt å ta disse vakre dyrene i nærmere øyesyn for å oppdage at det faktisk finnes enormt mange ulike typer av dem.

Å sette opp en sommerfuglfelle basert på lys vil være en perfekt aktivitet på hytta. Dette er både enkelt og lite tidkrevende å gjennomføre,  samtidig som lokkemetoden er ekstremt effektiv. Her vil du virkelig få et innblikk i mangfoldet av nattsommerfugler som finnes i området rundt hytta. For barn vil dette være en særdeles spennende aktivitet, og spesielt om de får være jegere med håv rundt fella i stummende mørke.

Fjellbloddråpesvermer Zygaena exulans.

Opplev og utforsk sommerfugler er den utradisjonelle sommerfuglboka som viser hvordan du selv kan studere sommerfugler i naturen. Her får du beskrevet i detalj en masse spennende metoder for fangst og lokking, alt fra sommerfugljakt med håv til ulike former for lokking med diverse vidunderblandinger, duftlokking og lysfangst.

Det er også gitt en rekke tips for artsbestemmelse, og du får innblikk i det som er nødvendig for å kunne anlegge din egen samling sommerfugler som bilder eller fysiske individer. Her ligger det mange opplevelser og venter, enten du bare er litt nysgjerrig på sommerfugllivet rundt hytta eller du vil gå mer systematisk og grundig til verks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *