Lysfelle – spenning i sommernatta!


En lysfelle er ekstremt effektiv! Det kan være spennende å sitte i nærheten av fella for å studere sommerfuglene som dukker fram fra nattemørket. Tidlig på kvelden kommer det gjerne målere og mindre sommerfugler til fella, mens nattfly og større svermere lar seg lokke når det er blitt helt mørkt. Tussmørkesvermerne er imponerende kraftfulle og store sommerfugler man gjerne aldri har fått gleden av å oppleve før lysfelle testes. Disse flygerne kommer gjerne dundrende ned i fella med brask og bram, og det er spennende å oppleve disse vakre og eksotiske svermerne. Man trenger selvfølgelig ikke sitte ved fella for å studere dem, men i dagslys er sommerfuglene rolige og gir en annen opplevelse enn nattestid. På morgenen kan de tas ut av fella og betraktes på en finger! Følgende bilder er fra samme fangstnatt i Juli 2016, der både ospesvermere og snabelsvermere hadde latt seg lokke til fella.

DSC_0052fix

To vakre ospesvermere. Sittestillingen er karakteristisk for arten, med bøyd kropp og rumpa til værs. Bakvingene har flotte mørkerøde øyetegninger.

DSC_0051fix

DSC_0050fix

Snabelsvermer er usedvanlig flott, med kraftig rosa og olivengrønn drakt. Dette individet var litt slitt, etter mange netter på vingene.

 

DSC_0055fix

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *